Oyunlar

2022-2023 Sezonu Yeti̇şki̇n Ti̇yatro Kursu

Oyun Hakkında

AÇIKLAMALAR:

• Yetişkin tiyatrosu kursları Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ nun 18 yaş ve üzeri yaş grubu katılımcılar için düzenlediği bir kurstur.
  • Kursa katılım, başvuran katılımcılar arasından sınavla belirlenir. (*)
  • Kurslar, 16.10. 2022  tarihinde başlayacak ve Haziran 2023’e kadar devam edecektir.
  • Dersler her Pazar Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde yapılacaktır. Derslerin saat bilgisi daha sonra mail ile tarafınıza bildirilecektir.  Prova süreci başladığında hafta içi akşamları ek çalışma yapılabilmektedir.
  • 2004 doğumlulardan küçükler alınmayacaktır.
  • Tirad-doğaçlama, ses ve hareket olmak üzere 3 aşamadan oluşacak olan sınav sadece 8– 9 Ekim 2022  Cumartesi – Pazar günü  Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde yapılacak, mazeret sebebiyle ek sınav günü açılmayacaktır.
  • Yetişkin tiyatrosu kurs başvuru kayıtları 06.10. 2022  Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Bu tarihten sonra kayıt alınmayacaktır. 07.10. 2022  Cuma günü sınav saati konusunda bilgilendirme için e-posta gönderilecektir.

Kursiyer seçim süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır;

(*) Seçmeler 8 -9 Ekim 2022  Cumartesi - Pazar günü yapılacaktır. Kazanan adaylar Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'nde eğitim görecektir.

(*) 2022-2023 eğitim sezon ücreti 11 Ekim -  14  Ekim 2022 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yatırılıp dekontu ibraz edildikten sonra sınıf listeleri oluşturulacaktır.

ÜCRETİN ÖDENMESİ:

Bornova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi’ne ya da “bornova.bel.tr adresindeki e-belediye sekmesinden “TC kimlik numarayla tahsilât”  butonuna tıklayarak yatırılacaktır.

Ücret uygulaması şu şekilde olacaktır ;

Sezon (8 aylık) eğitim ücreti  :  200 TL.

1. derece personel yakını       :    150 TL.

Aynı aileden birden fazla kişi (1.derece akraba) (kişi başı) :  150 TL.

(*) 3 aşamalı sınavda değerlendirme amaçlı olarak istenilecek hususlar şunlardır:

1. Tirad-Doğaçlama: Ekte yer alan tiradlardan en az bir tanesinin ezberlenmesi ve ezberlenen tiradın bulunduğu oyun metninin okunması zorunludur. Adayların ayrıca sahnede sergilemek üzere kendi seçtikleri bir şiiri hazırlamaları gerekmektedir. Parçasını hazırlamayan adaylar seçmelere alınmayacaktır. Zorunlu tirada ek olarak adaylar eğer isterlerse kendi hazırladıkları bir tiradı da sahneleyebilirler.
  2. Ses: Piyano ile verilecek tek ses, iki ses ve ezgi tekrarı, ritim tekrarı. Ayrıca adayların söylemek üzere bir şarkı ya da bir türkü hazırlamaları gerekmektedir.
  3. Hareket: Hareket tekrarı, beden koordinasyonu, esneklik, müzikle uyumlu hareket edebilme becerileri değerlendirilecektir.
  4. Tiratlara ve oyunlara BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

(*) Sınav günü adaylar kayıt yaptırdıkları tarih sırasına göre seçmelere alınacaktır.

(*) 07.10. 2022 Cuma günü gönderilecek seçmelerle ilgili mailde, sınav işleyiş kuralları tarafınıza bildirilecektir.

(*) Sınava rahat kıyafetlerle gelinmesi gerekmektedir.

Formlarda dikkat edilmesi gereken noktalar;

(*) Formların eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

(*) Formlardaki e-posta bölümlerinin dikkatli doldurulması gerekmektedir. Çünkü sizlerle iletişim

e-posta aracılığı ile yapılacaktır. Bildirimleri almak için e-posta adreslerinizi kontrol etmeniz rica olunur.

?>