Oyunculuk
2 sezon boyunca süren kursumuzda 1.sezon temel oyunculuk teknikleri, doğaçlama, şan, hareket eğitimleri verilmekte ve sezon sonunda kursiyerlerin sahneyle buluşmaları sağlanmaktadır. 2. sezonda eğitmenlerimizin çeşitli teknikler üzerine atölye olarak verdiği eğitimlerin devamında, kursiyerlerin bu eğitimleri kullanarak sahnede daha yaratıcı çalışmalar yapabilmeleri amaçlanmaktadır.
Sahne Arkası Kursu
Sezon boyunca süren kursumuz, temel eğitim seviyesinde butafor yapımı, mask yapımı, makyaj, dekor ve kostüm tarihi, tasarım uygulamaları, ışık ve ses kumanda uygulamaları, kukla yapımı gibi temel sahne arkası sanatları ve uygulamalarından oluşmaktadır. Ayrıca teori ile pratiğin bir arada olması amacıyla, kursiyerlerimizin sezon boyunca tiyatromuzun gösterim yaptığı oyunlarda sahne arkasında görev alması sağlanmaktadır.
Dramatik Yazarlık Atölyesi
Dersler, oyun yazma teknikleri, durum ve olay yaratma, diyalog oluşturma, kişileştirme, sahne ve kısa oyun yazımı üzerine teorik bilgileri ve bu bilgiler ışığında uygulamaları içermektedir. 20 ders/40 saat süren kursumuz çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir.
Hareketten Sahneye Hareket Atölyesi
Hareket Eğitimi bedeni ifade aracı olarak kullanmak için keşfe çıkmayı sağlayan özel bir süreçtir. Bu eğitim, sahne sanatlarıyla ilgilenen oyuncular ve dansçıların beden farkındalığını geliştirmek için tasarlanmış çalışmaları içermektedir. Atölyede sözsüz anlatı ile duyguları ortaya çıkarmak ve aksiyona dönüşmesini sağlamak için zemin oluşturacak çalışmalar yapılmaktadır. Çoğu zaman teknik bir çalışmanın bedendeki denge-denetim ve farkındalık sistemlerini devreye sokması beklenirken bazen de duyguların sözsüz olarak ifade edilmesi yaratıcı bir sürece dönüştürülmesi için hazırlıklar yapılmaktadır. Bu atölyede özgün hikâyeler yaratmak için müzikten faydalanarak bedeni özgürleştirmek amaçlanmıştır.